< !--End Facebook Pixel Code-- >
 
 

Defensive Backs

Outlet Anbefaler

Shruumz Flag Your logo

Shruumz Flag Your logo

Design dine egne Flag fra Shruumz. Du kan få dem lige som du vil have dem, i både design...

kr. 200,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black. Super blødt materiale med elastisk effekt. Det sædv...

kr. 199,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt. UA RUSH ™ er det udstyr, du bruger, når det betyder mest...

kr. 299,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD. Medium tæthed i vævningen, men børstet og bl...

kr. 449,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1365409 Challanger Midlayer 1/2 Zip

UA 1365409 Challanger Midlayer 1/2 Zip

UA 1365409 Challanger Midlayer 1/2 Zip. Glat trikotstrikket ydre med børstet inderside for bl...

kr. 399,00

 
Se alle

Selvom defensive backs (DBs) er bland de mindste spillere på holdet, er deres indflydelse på kampene enorm. Hold uden gode DBs bliver ofte udstillet af modstandernes kastespil. Omvendt kan hold med gode DBs gøre livet svært for ethvert angreb. Truslen om interceptions kan skræmmer en quarterback fra at kaste bolden dybt, og tvinge en offensiv træner til at spille mere konservativt end normalt.

 

Der findes to markant forskellige defensive backs: Cornerbacks (CB) og Safeties (S).

 

En cornerback spiller ved sidelinjerne, direkte overfor receiverne. Det er hans ansvar at forhindre dem i at gribe bolden. En corner skal følge sin mand tæt, og når bolden bliver kastet, skal han ind og slå den ned. Hvis han er i en god position, kan han måske gribe bolden og returnerer den i den modsatte retning. En fantastisk CB som Deion Sanders kunne effektivt lukke for kast til den ene side af banen, hvilket gjorde livet meget lettere for resten af forsvaret.

 

En saftey patruljerer den dybe midte af banen. Han assisterer de to CBs i at dække receiverne, og har en glimrende position til at læse quarterbacken og lave interceptions. Men hvor CBs bruger deres fart til at dække deres mand, har safeties et andet våben – store hits! En saftey har ofte gode muligheder for at smadre receiverne, når de strækker sig efter bolden. Og hvis en fysisk safety rammer en receiver hårdt nok, kan han tabe bolden, og tænke sig om en ekstra gang når den næste bold kommer.

 

Typisk har den ene safety også til opgave at støtte løbe forsvaret. Han bliver kaldt strong-safety (den stærke safety) og stiller op lidt tættere på bolden.

 

Troy Polamalu fra Pittsburgh Steelers er et perfekt eksempel på en god safety. Han kombinerer farten til at lave spektakulære interceptions, og han elsker at lave store hits.

 

Hvad det kræver

 

For at være defensiv back, skal man være hurtig og atletisk, især de to cornerbacks. Du skal have ’løse’ hofter, fordi CBs starter hver spil med at løbe baglæns, men vender sig så og følger med receiverne. Corners skal også være selvsikre individer, siden de nærmest altid er alene overfor deres modstander, en enhver fejl kan koste deres hold seks point. De er nødt til at tro på at de kan dække deres mand, og hvis de bliver slået, skal de hurtigt genvinde fatningen – for de kommer til at dække samme receiver på næste serie.

 

Safeties er lidt større end CBs, for at kunne hjælpe mod løbet, og straffe receiverne. De skal også være gode taktikere, der kan læse hvad quarterbacken ser, og gennemskue spillet – så de kan bryde ind og forhindre det.

 

Endeligt er det essentielt at DBs er relativt sikre tacklerer. De behøver ikke at smadre boldholderne som linebackers, men de skal have manden ned. Hvis det ikke lykkes (især for safties) vil det ofte resultere i en touchdown for det andet hold.

 

Overordnet

 

Defensiv Back er en hurtig og sjov position at spille, især hvis du kan klare noget ansvar og risiko.

 

Quotes

 

"Det er ikke størrelsen på hunden i kampen, men størrelsen på kampviljen i hunden.”

Archie Griffen, dobbelt Heisman winner

 

”Jeg føler at mine bedste hits lå på grænsen til voldelige overfald”
-Jack Tatum tidligere Oakland Raiders Saftey