< !--End Facebook Pixel Code-- >
 
 

NFL

Outlet Anbefaler

Accezzi Toe warmer

Accezzi Toe warmer

Accezzi Toe warmer. Engangs indlæg til sko og støvler. Aktiveres når emballagen ...

kr. 12,00

 

Outlet Anbefaler

Shruumz Flag Your logo

Shruumz Flag Your logo

Design dine egne Flag fra Shruumz. Du kan få dem lige som du vil have dem, i både design...

kr. 200,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black

UA 1357727 ABC Camo T-Shirt, Black. Super blødt materiale med elastisk effekt. Det sædv...

kr. 199,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt

UA 1366138 Rush Energy T-Shirt. UA RUSH ™ er det udstyr, du bruger, når det betyder mest...

kr. 299,00

 

Outlet Anbefaler

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD WH

UA 1357093 Rival Fleece Big Logo HD. Medium tæthed i vævningen, men børstet og bl...

kr. 449,00

 
Se alle

National Football League (NFL) er toppen af amerikansk fodbold. Det er her de bedste spillere i verden på 32 hold hvert år afgør hvem der løfter Super Bowl trofæet.

 

Ligaen er blevet en amerikansk institution som Coca Cola eller McDonald’s, og ligesom de brands har dens popularitet spred sig over hele kloden. Uanset hvor du befinder dig, har du sikkert hørt om NFL og Super Bowl: Verdens rigeste sports-liga og verdens største kamp.

 

De 32 hold spiller ‘blot’ 16 kampe hver sæson, til dels fordi sporten er så hård, at en længere sæson ville være for farlig. Derefter går de 12 bedste hold videre til slutspillet, en vind-eller-forsvind turnering, hvor der til sidst kun er to klubber tilbage. De mødes så i Super Bowl finalen.

 

Ligaen blev formet tilbage I 1920, men var I mange år overskygget af college football og baseball. Men I 1970erne overtog NFL statussen som amerikanernes favorit sport, en position som den kun har udbygget siden. I dag er NFL en enevældige konge af den amerikansk sportsverden.

 

Med 67.000 tilskuere i snit, er ligaen den mest sete per kamp I verden. Og tv-rettighederne til at sende NFL kampe er de dyreste i verden.

 

Super Bowl

 

Super Bowl bliver ofte kaldt ‘verdens største show’. NFL stjernerne spiller om Vince Lombardi trofæet, og superstjerner som U2 og Paul McCartney spiller I pausen. Og imens ser verden på, Super Bowl finalen bliver vist i 270 lande på 54 forskellige sprog. I USA ser flere folk med, end der stemmer til præsident-valgene. Det er mere end en kamp, det er snarere en national helligdag. Flere folk går til Super Bowl fester end nytårsfester.

 

En fair Liga

 

En kæmpe grund til, ligaens popularitet er dens forsøg på at skabe ligeværdige konkurrence vilkår for alle 32 hold. Et tiltag er et lønloft, der bestemmer hvilket beløb de 32 hold maksimalt må bruge på spillerlønninger hvert år. Dette er en kæmpe forskel på NFL og europæisk fodbold, hvor en lille håndfuld hold dominerer ligaerne. I NFL er alle skabt lige.

 

En anden stor forskel er den måde spillere kommer ind i NFL på. To år efter en spiller er gået ud af high school, kan han indstille sig til NFLs ‘draft’. I denne draft (udvælgelse) vælger det dårligste hold fra den foregående sæson først, og holdene fortsætter indtil den forsvarende Super Bowl mester vælger sidst, og så gentager man rækkefølgen. I det følgende år må spilleren kun skrive kontrakt med det hold, der har valgt ham. Dette sikrer, at ligaens dårligste hold får mulighed for, at lukke deres huller først - med de bedste nye spillere. 

 

Det er også værd at bemærke, at NFL benytter den moderne teknologi til at forbedre spillet. Quarterbacken har en lille radiomodtager i sin hjelm, og får således spil-kaldene direkte fra sin træner. Det same er tilladt for en enkelt forsvarsspiller.

 

NFL benytter sig også af langsom gengivelse for at hjælpe dommerne. Hver træner kan kræve spil til gennemsyn, og dommeren vil derefter se på spillet og eventuelt ændre sine kendelser. Denne praksis sikrer, at en række fejlkald bliver rettet, og bringer kun yderligere spænding såvel som retfærdighed til sporten.

 

Internationale kampe

 

I den sidste årrække er NFL begyndt at ekspandere til andre lande. Ligaen har afholdt træningskampe I Mexico, Japan, Europa og Australien. Og er nu begyndt at spille de ‘rigtige’ liga kampe uden for USA.

 

Den første NFL-kamp uden for Nordamerika fandt sted d. 28. Oktober i 2007, da Miami Dolphins spillede mod New York Giants på Wembley I London. Alle 90.000 pladser var udsolgt, og faktisk forsøgte en kvart million mennesker at få billetter til kampen.

 

Siden da har NFL gentaget begivenheden i både 2008 og 2009.

 

Alt lader til at de europæiske kampe vil fortsætte, og Tyskland er allerede blevet nævnt som en mulig location for disse ‘internationale’ kampe I fremtiden.

 

Link

 

For at få mere information om NFL, kan man besøge deres hjemmeside:

 

NFL.com 

 

Outlet Facts

 

Den korteste spiller I NFL er Darren Sproles, han er blot 167 cm.

 

Ligaens mest populære hold er Dallas Cowboys.

 

Der er færre bryllupper på Super Bowl Sunday, end nogen anden dag på året.

 

Quotes

 


"Jeg tror på at alle sportsgrene med tiden vil blive globale. En dag vil vi måske have en quarterback fra Kina ved navn Yao Fling. “

 

Paul Tagliabue, Tidligere NFL kommissioner

 

”Jeg ville gribe et punt nøgen, i snevejr i Buffalo, for en chance for at spille i NFL.”

- Steve Henderson, Major League Baseball spiller